GLOW Run for fun

Zaterdagavond 16 november gaan deelnemers 5 kilometer hard lopend over het GLOW parcours. Het decor? De unieke kunstwerken van lichtkunstfestival GLOW. Niet alleen de entourage is spectaculair, de deelnemers worden uitgedaagd om als extra kunstwerk te fungeren op de bestaande GLOW Route en maken daarmee zelf onderdeel uit van het lichtkunstfestival.
Uit voorgaande edities is gebleken dat zo’n 2.500 deelnemers zich feestelijk verlicht uitdossen en daarmee een extra lichtelement vormen dat zich als een lint over de GLOW route beweegt. 

GLOW Runners worden vanaf deze editie op een unieke manier onderdeel van de GLOW projecten. 

5 km fun run

Met de GLOW Run wordt ingehaakt op de trend waarbij veel lopers vooral ook in een unieke belevingswereld hun sport willen beoefenen. De GLOW Run is dan ook een zogenaamde ‘fun run’. Er is daarom geen tijdregistratie. Het moet vooral een beleving zijn om mee te lopen.
De afstand van het parcours (5 kilometer) is voor iedereen toegankelijk, van jong tot oud. En een aanrader om in een uniek decor met veel plezier en op sportieve wijze te genieten van de lichtkunstwerken van GLOW. Je hoeft geen marathonloper te zijn om hieraan mee te kunnen doen. Met de entourage van GLOW is dit een uniek parcours dat hardlopers nergens anders in Nederland of zelfs de wereld kunnen treffen.

Extra beleving

Voor de deelnemers aan de run wordt ook dit jaar weer extra beleving gecreëerd in de vorm van speciale kunstwerken en optredens die alleen maar tijdens de GLOW Run te zien zijn!

Route GLOW Run Eindhoven

De looproute gaat door het centrum waarbij je langs alle GLOW-projecten loopt en zelfs door eye catchers als het Philips Stadion en de Catharina kerk heen gaat. En we gaan lichtkunstfestival GLOW en de GLOW Run afsluiten met een feestelijke after party!

Het programma

Vanaf 21.00 uur Pre-party & Warming-up naast het Philips Stadion! 

23.00 uur Start GLOW Run

Vanaf 23.30 uur After-party in het Philips Stadion 

Partners